Guldkorn

Dagny och Kent

Har ni tänkt på att man ibland hittar guldkorn där man minst anar det? Att det finns människor där ute i världen som kan förgylla din dag utan att dom ens vet om det? Att det finns människor bland oss vanliga som inte har så stort behov av att hävda sig ofta kan vara dom riktiga hjältarna?

Har sett två avsnitt ur serien ”Det är inte så dumt att bli gammal” som gått på Svt 1 under några veckor nu. Dagny och Kent. Mina nya idoler som jag ska ta till vara i mitt minne. Människor som har så mycket klokt att säga utan att joddla i media i tid och otid. Människor som inte har en åsikt bara för att synas och höras utan som tycker något för att det upplevt och genomtänkt.

Dagny Carlsson bloggar och Kent Sidvall skriver sin bok. Men inte för att utmärka sig utan för att reflektera över sitt liv. Så härligt!

Men du bloggar ju och skriver allt möjligt och publicerar här och där? – tänker vän av ordning då. Absolut! Men inte för att skrika av mig eller bli ett namn eller bli uppmärksammad. Utan jag gör det för att förstå min historia och för att jag gärna vill dela av mig av mina reflektioner. Kanske man hittar någon likasinnad kamrat? Kanske jag hittar ett guldkorn bland vänner jag aldrig lärt känna på djupet eller så kan det ju också bli tvärsom. Det har ju hänt…..Mina tomtar och jag har fått en tunnare adressbok efter jag börjat ta hand om mig själv och göra min historieresa. Därför uppskattar jag dessa människor i det fördolda mer än alla dessa livscoacher som föreläser stup i kvarten. Dom har jättemycket bra att säga flera av dom men några känns som plagiat av en trend. Jag läser om jag ser en intressant rubrik och jag förkastar ingen men några läser jag mer av och några mindre av.

Se gärna avsnitten om Dagny och Kent på Svt Play….själv ska jag se första avsnittet som jag missat – en dag när det regnar och gräs och ogräs får växa fritt!

Annonser
av loppan60

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s