En annorlunda bantning….

När ilskan plötsligt släppte….

I lördags vaknade jag efter 8 timmars oavbruten sömn och kände mig tom på ett positivt sätt. Glad och utvilad.

Efter jag tänt i pannan och gjort frukost insåg jag plötsligt – jag var inte arg längre….en tyngd hade släppt. Den största tyngden.

Jag har varit arg sen 6-7 årsåldern, levt med en inneboende ilska, sorg, frustration och ångest. Har aldrig fått ett riktigt grepp om vad jag varit arg på eller varför jag varit drabbad av denna obegripliga tyngd. Men efter att ägnat dom senaste ca 18 månaderna åt en resa bakåt i tiden har jag plötsligt förstått, insett och gjort upp med kaoset och bestämt mig för att ska jag kunna gå framåt och få till ett resultat, måste jag släppa greppet om ilskan. Nu är det gjort.

Att ha ett argt driv var lite charmigt när man var ung och stod på barrikaderna men hänga upp all tråkighet man varit med om i livet på en eller flera personer/händelser när man är 55+ känns lite slappt. Visserligen har det varit nödvändigt att vända och vrida på alla minnen som dykit upp men när dom väl är bearbetade ska dom ur ryggsäcken. Nu ska nya glada minnen fylla säcken istället. Kommer det nya tråkigheter så ge dom ett leende och låt dom ligga utanför.

Hoppas att alla som går med dessa tyngder får eller tar chansen om den dyker upp, att rensa. Känslan som är nu gör mig minst 20 kg lättare (och det gör absolut inget… fniss…). Mitt verktyg har varit det skrivna ordet, både eget och andras, fantastiska vänner som har enorma erfarenheter och vettiga saker att säga och ett jävlaranamma i kroppen som uppenbarligen inte går att knäcka.

Håkan Hellström skriver; jag var nere på fem… ♪♫♪♫♪♫

Förstår vad han menar. Själv har jag en fjäder under fötterna. Du kan trycka och trycka tills jag slår botten men så fort du lättar lite så hoppar jag upp igen. Som gubben i lådan.

Sätt en tyngd av positiv energi under fötterna så kommer ingen att kunna lägga eller trycka ner dig. Det är en härlig känsla. Ibland kan man ligga kvar en stund och fundera på om man ska hoppa upp snabbt igen eller om man ska ta det lite lugnt. Ja, det beror ju på vad som puttat ner en…..

Andras pipor kvinna flöjt

Hade ingen ny bild till denna text så jag kör en gammal. Om din själs strängar har varit i otakt och ostämda hela livet och plötsligt går av är du tvungen att laga dom på riktigt. Brukar säga att med silvertejp och 5-56 kommer man långt men det gäller inte här….

Må gott och passa på att rensa nu när vi ändå är inne i vintervilan så är du piggare till våren!

 

Lena

 

Annonser
av loppan60

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s