Kaos eller inte?

Snöovädret……När larmet tystnar…..

Igår kväll hörde jag att det skulle komma in ett jäkla snöoväder. Skit också …tänkte jag. Men mitt största problem är att det blir en kort hundpromenad. Kan jag stå ut med. Min bok hämtade jag igår på biblioteket och veden är inte långt borta. Snö isolerar ju så kanske jag inte behöver elda så mycket.

Min första reflektion är;  är det jag som tänker så här? Förr var minsta snöflinga lika med katastrof, ångest, depression och svår värk. Något har uppenbarligen hänt. ….

På morgonen visade det sig att snöovädret orsakat ca 5 cm snö. Max. Jäkla hojtande över det lilla…..SMHI….suck. Tills jag satte på morgonnyheterna. Hoppsan!  Jag tar tillbaka mina stön …😥😥😥

Min andra reflektion blev; reportern konstaterar att det är så tyst! Välkommen till min värld!  Så har jag  det jämt och njuter ständigt av det. Oavsett årstid.

Men det är lite kontraster i nyhetsrapporteringen. Ena minuten talas om Lesbo och flyktingkatastrofen. Våldtäkter och bensinindränkta nappar. Nästa minut handlar det om ”snökaoset” i Göteborg.  Staden är lamslagen. Bussar och spårvagnar står still. Plogbilen körde fast enligt reportern men bilden visade något helt annat….det tog emot lite och bilen backade och valde nytt spår.  Människor irrar runt med sina mobiler i handen för att hitta en lösning för att komma till jobbet. Självklart blir det virrigt i samhället när rytmen störs men det kanske är dags att tänka om? Kanske vi behöver lite störningar i vår skyddande verkstad så vi förstår vad som är viktigt i livet?

Några log och tyckte det var vackert!  Skönt!  (Sa jag det? Också? 😨😨) Nej, jag kommer aldrig tycka om vintern eller kyla men jag blev glad av att andra kan njuta och se något positivt i ”kaoset” och jag blir glad av att jag inte heller ser det som jordens undergång längre.

Du bestämmer givetvis själv vad som är viktigt för dig i livet men….passa på att njuta av stillheten, meditera, lyssna på en bok, prata med dina medresenärer.  Världen går inte under för att det faller snö och människan är en fiffig, påhittig och problemlösande varelse.  Det ordnar sig! Däremot kanske vi får problem om vi inte blir vänner med varandra och tar hand om våra medmänniskor. Som i andra delar av världen. ….

Själv tänker jag fortsätta fascineras av min egen positiva inställning som jag fortfarande är lite chockad över!  Här har snön legat ett tag och jag lider bara när jag välter ner i en snödriva. För det händer ibland när jag och hunden har olika uppfattning om hur promenaden ska genomföras.

Tjing!

Lena

2016-01-19 08.03.34

Annonser
av loppan60

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s