Vad är en livskamrat?

Längesen jag skrev nu men plötsligt rann det till. Konstigt hur människor och vänskap kan påverka en. Nedanstående tankar kom sig av olika möten och händelser under senaste året….

 

Min livskamrat – mina livskamrater……

Funderade på ordet/benämningen ”livskamrat” häromdagen. I dom allra flesta fall handlar det om en partner, den person man valt att leva med. Om det är så man känner för sin partner. För så blir det ju inte alltid. Det händer ofta att man blir förälskad i fullständigt fel person. Förälskelse och passion uppstår men när vardagen kryper på inser man att det inte blev rätt.

Har under dom senaste 10 åren funderat mycket vad som hände med livet? Vart tog mina vänner vägen? Vart tog jag vägen?

Nu har jag hittat både mig själv och en hel del vänner igen och konstaterat att jag faktiskt har ett helt gäng livskamrater. En hel grupp livskamrater! Människor av båda kön som står mig oerhört nära, som vågar vara ärliga på ett konstruktivt och kärleksfullt sätt. Människor som jag nästan uteslutande lärde känna under dom första 20 åren. Undantag finns och den kvinna som sparkat mig mest i baken och stöttat mig med sin enorma ärlighet på ett fantastiskt kärleksfullt sätt lärde jag känna när jag var 33, kom närmare vid 40 och nu vid 57 års ålder känns som en extra syster. Jag har en biologisk syster och tre egenadopterade, som jag brukar kalla det. Den första träffade jag i stallet, den andra på jobbet och den tredje via min exmans jobb. Dom två första tappade jag bort under många år p g a ”livet” som kom i mellan men på nåt sätt hittar man alltid tillbaka och man inser att det är detta som är livskamrat. Människor som berört dig på djupet försvinner aldrig hur många år som än gått.

Eftersom jag inga biologiska bröder har så passade jag på att adoptera två stycken i tonåren, också från stallet. Även där kom livet i mellan men när vi väl hittade varandra igen så var det bara att fortsätta där vi slutade.

Jag har en annan nära vän som bor utomlands och som kommer hem ibland. Trots att det gått nästan 40 år sen hon flyttade så pladdrar vi på som ingen tid alls har gått varje gång hon kommer hem. Också en underbar livskamrat!

Sen upptäckte jag för några månader sen att jag även hade en extra familj! Har inte tänkt så mycket på vikten av dessa människor mer än att vi hade väldigt roligt tillsammans och att dom betydde mycket men när jag tog ett telefonrace och samlade ihop mina gamla arbetskamrater från 1979 och fram till 1989 så insåg jag att; men dessa människor är ju faktiskt också min familj. När vi satt där på restaurangen 30 år senare så var det som tiden stått stilla. Jag satt i mitten och bara myste. Har ingen aning om vad vi pratade om för jag bara njöt av stämningen. Dessa underbara människor som lärde mig så mycket om livet och fick mig att känna mig värdefull. Som kämpade så med att jag inte skulle inte bli stel som en lyktstolpe när någon kom och kramades. Jag var liksom inte van vid sådant och undrade vad betyder det? Hjälp? Vad vill dom? Hahaha…..men nu har jag lärt mig kramas utan att bli stel. Har upptäckt att det är helt underbart att kramas! Fast inte med vem som helst, någon måtta får det vara. Vi planerar att ses i höst igen och då får jag kramas med dom en gång till!

Sommarbriser

Åkte en sväng runt min ungdomsort för några dagar sen, behövde bara säga hej till en kompis från ungdomsåren som jag inte sett på några år. Han blev otroligt glad över att jag kom vägen om och jag kände hur viktigt det är att visa att man bryr sig även om man valt helt olika sätt att ta sig fram i livet.

Sen finns det ju faktiskt några män också. Som även skulle kunnat vara livskamrater på det sätt man oftast förknippar ordet med. Fast ibland träffas man i fel tid i livet. Eller i fel liv helt enkelt, som jag ser det. Kanske bara möttes i detta livet för att hitta varandra i ett annat. Inte vet jag men det är en angenäm tanke. Att tro att dom livskamrater du möter i livet är riktigt gamla vänner från tidigare liv eller nya vänner inför kommande liv.

Så för mig handlar livskamrater om tillit och gemenskap. Trygghet och vänskap. Förmågan att veta vad den andre tänker och känner utan ord. Man kan berätta precis vad som helst utan att få ett snett leende och ett höjt ögonbryn.

Var rädd om Dina livskamrater! Oavsett om Du haft turen att ha dom omkring Dig jämt eller bara får ett livstecken då och då. Det kan vara så att Du är deras livskamrat fast Du inte vet det.

 

Stor KRAAAM till Er alla! Ta vara på solglimtarna och låt inte stormarna fälla Dig!

 

Lena

Annonser
av loppan60

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s